Bloggskola för vänsterbloggare, del 5

Vill man bli mycket läst eller mycket kommenterad politisk bloggare så räcker det inte bara med att blogga. Det krävs mer.

För att få många läsare krävs att man skriver regelbundet, helst varje dag och sådär 2-5 inlägg varje dag. Man måste länka till tidningsartiklar och registrera sig på alla möjliga bloggportaler. De viktigaste av de sistnämnda är Knuff, Bloggportalen och Twingly. Dessutom måste man pinga dessa för att de ska veta att man har skrivit något. .

Som bloggare måste man helst också skriva om en mängd olika ämnen för att få många läsare (ett undantag är om man skriver om fildelning och övervakning).

Antalet kommentarer är heller inget bra mått på hur mycket läst en blogg är. Ta Svensson och Jinge som exempel. Svensson har nästan lika många läsare som Jinge, men den förstnämnda bloggen har inte ens en fjärdedel så många kommentarer. Kanske bara en tiondel så många kommentarer. Hur många kommentarer man har beror ju också på vilka kommentarsregler man har och på hur hårt man modererar. Dessutom har säkerligen läsarna betydelse. Det vill säga vilken typ av läsare man har. Folk som är vana vid att uttrycka sig, folk som inte är det, knäppskallar osv.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,